søndag 17. april 2011

Fremmed blogg



Jeg fant denne bloggen av Lisa Stornes som jobber som lærer ved Sauda videregående skole - Nettskolen i Rogaland. Hun skriver om tema Individuell opplæring; ikke for elevene, men for de som underviser.

Det å la lærerne bruke litt av den bundne tiden hver uke til å blogge, twitte, del og bruk og lignende som en del av arbeidsoppgavene deres på arbeidsplassen. Hun hevder at det er vanskelig å finne tid til å drive felles kompetansehevingstiltak med tanke på bedre bruk av teknologi i skolen. Kunne det brukes "blogging" i kompetanseheving for lærerne? For mange kan dette være en god arena for refleksjoner rundt egen praksis og å kunne lære å bruke verktøyet. Etterhvert kunne man utvide og videreutvikle sitt personlige læringsnettverk gjennom egen blogg og å lese og følge andres blogger om samme emner.

Hva med twitter som er mer uformell? Det er en diskusjonsside mellom personer fra hele verden som er interessert i bruk av teknologi i skolen. Del og bruk er også tatt med som et alternativ. Dette er en arena for både store diskusjoner om læringssyn og endring i praksis i skolen og mer konkrete diskusjoner om verktøy og undervisningsopplegg.

Hun har satt fokus på individuelt tilpasset kompetanseheving for alle som arbeider i skolen.  Det er vanskelig å drive felles kompetanseheving, for teknologien utvikler seg hele tiden; og det virker for henne mer fornuftig å finne løsninger som legger til rette for en kontinuerlig individuell læringsprosess.

2 kommentarer:

  1. Hvilken av Lisa Stornes sine blogger? Jeg antar Lisas Lagune 2.0 (http://blog.lisastornes.com/).
    I denne bloggen og flere av de andre hun har serverer hun mye godt stoff om IKT og læring.
    Blogging som kompetanseheving for lærere er et spenstig forslag. For noen av dere bibliotekarer har bloggen helt tydlig bidratt til å "løfte blikkene" og stimulert refleksjonen rundt det vi holder på med. Andre er mer opptatte av det de har gjort før.
    Takk for godt blogg-tips.

    SvarSlett
  2. Det er nok riktig at det er hentet fra Lisa's lagune 2.0, og det skulle selvfølgelig vært skrevet i min kommentar.
    Hennes blogginnlegg er svært forskjellige, og inneholder mange gode forslag til bruk av digitale verktøyer som med fordel kan brukes til å utveksle idèer og meninger om dagens, og fremtidige muligheter til forbedret undervisning.
    Teknologien utvikles kontinuerlig, derfor synes jeg bloggdelen "Individuell opplæring" er mest relevant i forhold til det vi holder på med.

    SvarSlett